Stirile ZileiTârgu-Jiu

Primăria Târgu-Jiu NU mai asigură alimentele pentru persoanele izolate. ”Nu sunt acte normative”

Din data de 15 mai, Primăria Târgu-Jiu NU mai asigură alimentele, în valoare de 30 de lei pe zi, pentru persoanele aflate în autoizolare la domiciliu.

Pe perioada stării de alertă, românii reveniți în țară din străinătate nu mai intră în carantină ci în autoizolare la domiciliu. Numai că, guvernanții au decis să deconteze doar cheltuielile făcute cu persoanele vulnerabile, nu cu toți cei aflați în autoizolare.

 ”Nu avem acte normative care să ne permită asigurarea, pentru toate persoanele aflate în autoizolare, alimente de măcar 30 de lei pe zi” a explicat primarul Marcel Romanescu.

Primăria Târgu-Jiu a intrat într-un litigiu cu Direcția de Sănătate Publică Gorj pe tema persoanelor băgate forțat în carantină, pentru că n-au respectat autoizolarea ori au încălcat legea. Nu se știe care dintre instituții trebuie să le achite cazarea și masa. La Târgu-Jiu, ar fi vorba despre 12 persoane. Numai că, primarul Marcel Romanescu zice că sunt și persoane din alte localități, ori alte județe și că nu există act normativ care să-i permită Primăriei Târgu-Jiu să le deconteze cheltuielile.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here