Stirile Zilei

Primari, REACȚII după repartizarea mandatelor de parlamentari

Victor Geogia este nemulțumit că PSD și PNL au același număr de parlamentari la Gorj în urma alegerilor din 6 decembrie, deși social-democrații au luat un număr mai mare de voturi decât liberalii.

În urma scorului de aproximativ 40%, PSD Gorj  a obținut 3 mandate de parlamentari: Mihai Weber și Claudiu Manta sunt deputați, iar Cristinel Rujan, senator. Tot 3 mandate are și PNL Gorj, deși în alegerile parlamentare a  fost votat de aproximativ 24% dintre gorjeni: Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină sunt deputați, iar Ion Iordache, senator.

“E puțin nedreaptă legea electorală, ar trebui schimbată. Nu e normal ca să ai un număr mare de voturi și să iei același număr de parlamentari cu cei care au voturi mai puține”, spune primarul PSD al comunei Bengești Ciocadia.

Și lui Ilie Petroi i se pare o nedreptate că PNL și PSD au un număr egal de mandate, deși a fost diferență mare la vot între cele două formațiuni politice.

“E o situație bizară”, comentează edilul social-democrat al comunei Aninoasa.

Liviu Cotojam spune că votul gorjenilor trebuie respectat. Edilul PNL al comunei Roșia de Amaradia se minunează cum de AUR-Alianța pentru Unirea Românilor, partid fără organizații în teritoriu, a ajuns în Parlament.

Comment here