Stirile ZileiTârgu-Jiu

Primari în DOUĂ tururi. Adrian Tudor: Vom avea nevoie de alianțe. Și USR poate fi lângă PSD

”Vom avea nevoie de ALIANȚE” atrage atenția Adrian Tudor, în condițiile în care se discută tot mai mult despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin. PSD și-a propus să recâștige Târgu-Jiul, deși la prezidențiale a pierdut în municipiu, în ambele tururi. Pe de altă parte, nici între partidele de dreapta lucrurile nu stau prea bine. ”Cum să-l susținem pe Romanescu, dacă nu ne-a cerut nimeni sprijinul?” întreabă Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, în vreme ce Radu Miruță este sigur că USR va intra în turul 2, la Târgu-Jiu.

Edilul liberal al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, susține varianta organizării a două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Guvernul Orban a luat decizia, în ședința de joi, de a-și asuma răspunderea în fața parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Viceprimarul Adrian Tudor, posibil candidat PSD la Târgu-Jiu, spune că partidul său este obligat să gândească o nouă strategie în municipiu, dacă primarii vor fi aleși în două tururi.

Tudor consideră că importante vor fi, la localele din vară, alianțele. Nu exclude niciuna, nici măcar cu USR.

Radu Miruță, președinte USR Gorj, este convins, aproape 100%, că partidul său va juca finala la Târgu-Jiu. După cum a mai afirmat, ia ca punct de reper rezultatele de la europarlamentare, când diferențele dintre PSD, PNL și USR au fost de câteva procente.  

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, nu poate spune dacă îl va susține pe Marcel Romanescu în turul doi al localelor. Afirmă că, deocamdată, nu i-a fost solicitat sprijinul.

Viorel Caragea îl așteaptă pe social-democratul Claudiu Manda, la Târgu-Jiu, în campania pentru alegerile locale. Este curios să vadă pe cine va susține, știut fiind că este prieten și cu primarul Marcel Romanescu. Manda l-a criticat pe Caragea, după ce fostul comandant al IPJ Gorj a fost acceptat la USR.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here