Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Primar: E o greşeală închiderea şcolii! Copiii vor umple mall-ul şi barurile!

Școala a fost suspendată în perioada 11-22 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Prefectul Cristinel Rujan a lansat, marţi, un apel către părinți să încerce să-i țină pe copii acasă, deci să evite locurile aglomerate. Primarii din județ trebuie să ia măsuri, să dezinfecteze unitățile de învățământ și instituțiile publice. Unii dintre ei au probleme cu persoanele izolate la domiciliu care nu respectă indicațiile autorităților și mai primesc în vizită vecini sau rude. Este o problemă de care se plânge și Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Măsuri excepționale luate și în România, după ce Italia, o țară în care se află milioane de români, a intrat complet în carantină. În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au fost analizate măsurile dispuse la nivel național.

Prefectul Cristinel Rujan

Rujan a dispus Inspectoratului Școlar Județean să discute cu profesorii diriginți să le recomande părinților să încerce, pe cât posibil, să-și țină copii acasă, în această perioadă de suspendare a școlii.

În județ, primarii trebuie să stea în alertă. La Bumbești-Jiu sunt 10 persoane în autoizolare care primesc mâncare, zilnic, de la o firmă de catering. Fiecare instituție publică are dezinfectant, spune primarul Constantin Bobaru, care simte o panică generală în localitate.

La Rovinari, școile au fost dezinfectate încă de acum 2 săptămâni, când a izbucnit epidemia. În prezent, sunt 14 persoane în autoizolare iar accesul în spital a fost interzis. Primarul Robert Filip le recomandă rudelor îngrijorate de starea pacienților, să stea liniștite că au tot ce le trebuie, inclusiv mâncare de calitate.

La Bălești a fost un control neanunțat, luni, la cele două persoane aflate în izolare. Primarul Mădălin Ungureanu este nemulțumit că nu se respectă indicațiile autorităților, cei izolați fiind vizitați de câte un vecin sau o rudă.

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, consideră că este o greșeală  supendarea școli. Crede că tinerii vor lua cu asalt Mall-ul și barurile.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here