Stirile ZileiTârgu-Jiu

Primar, despre școala online: Trebuie găsite alte variante, altfel vom fi o țară de SEMIANALFABEȚI!

Școala online, văzută prost de primarii de comune din județ. ”Trebuie găsite alte variante, altfel vom fi o țară de semianalfabeți!” spune Victor Geogia, de la Bengești- Ciocadia.

Guvernul a adoptat, în ședința de joia trecută, hotărârea prin care alocă Ministerului Educației suma de 150 de milioane de lei, care vor fi cheltuiți pe tablete pentru elevii din mediile defavorizate. Inspectoratele școlare vor trebui să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19.

Primarul Geogia spune, însă, că problema este complicată. La țară, nici cadrele didactice nu prea știu să lucreze cu copiii, online.

În comuna Scoarța sunt 350 de elevi și abia 10% au calculator sau tabletă pentru școala online, spune primarul  Ion Stamatoiu. În plus, în cartierul de romi, există locuințe fără curent electric.

Și Stamatoiu că crede că școala online este un regres în educația copiilor.

La Stănești, primarul Ștefan Blideanu spune că va face o situație cu elevii care ar avea nevoie de tablete pentru școala online. Edilul speră, însă, să nu fie obligat să le cumpere din bugetul local.  

Comment here