Stirile Zilei

Primar, despre Pițărăi: Suntem DEZORIENTAȚI

Constantin Bobaru acuză o lipsă de fermitate a factorilor de decizie privind organizarea Pițărilor și a tradițiilor de iarnă.

„Oamenii așteaptă o decizie. Sunt și ei, ca și noi, dezorientați. Nu știu ce să facă,  să facă sau nu cumpărături pentru Pițărăi. E lipsă de fermitate a celor care ar trebui să facă lumină în acest sens”, spune primarul orașului Bumbești-Jiu.

Constantin Bobaru este revoltat că autoritățile centrale și județene vor să paseze organizarea tradițiilor de sărbători autorităților locale.

Constantin Bobaru spune că, săptămâna trecută, a avut o întâlnire pe această temă cu prefectul județului. Recomandarea lui Cosmin Pistol a fost să nu se plece cu colindatul de Crăciun, însă nu a fost luată o decizie în scris în acest sens.

„Ar trebui să fim rezervați. Nu murim dacă nu mergem un an în Pițărăi”, mai spune edilul de la Bumbești-Jiu.

Cosmin Morega este pentru menținerea tradiției Pițărăilor. Opinia primarului de la Motru este că se pot organiza cu respectarea măsurilor de distanțare și protecție împotriva coronavirului.

Ion Stamatoiu nu știe ce se le spună cetățenilor care-l întreabă zilnic dacă se vor mai organiza sau nu Pițărăii. Edilul comunei Scoarța critică autoritățile de la București care nu au luat o decizie clară privind colindatul de sărbători.

“Suntem nedumeriți. Se gândesc doar la împărțitul funcțiilor, nu se mai gândesc și la noi ,care abia așteptam sărbătorile”, spune Ion Stamatoiu.

Comment here