Sportive

Prima victorie în campionat a baschetbaliștilor CSM

CSM Târgu-Jiu a înregistrat prima victorie din actuala ediţie de campionat a Ligii Naţionale, după șase înfrângeri consecutive. Miercuri, 3 noiembrie, într-un meci contând pentru etapa a-7-a din LNBM, formaţia gorjeană s-a impus, în deplasare, pe terenul echipei CSU Sibiu, scor 87-80. 

Jordanco Davitkov a început meciul din Ardeal cu următorul cinci: Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Stefan Glogovac şi Octavian Ilie. Porter Troupe a fost cel mai bun om al CSM Târgu-Jiu. Americanul a totalizat 22p, 2 recuperări şi 3 pase decisive. Evoluţii excelente au avut şi Stefan Glogovac cu 17p, Kevin Allen cu 15p, dar şi Malik Morgan cu 14p şi Brandon Sly cu 12p. Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Titus Nicoară care a reuşit 7p, dar care a făcut şi o apărare foarte bună, reuşind şi 8 recuperări. Ahmed Bashir nu a fost folosit în această confruntare, nefiind refăcut după o accidentare. 

Jordanco Davitkov, antrenor CSM Târgu-Jiu: „Am făcut un meci bun. Ca să câștigi la Sibiu este nevoie să joci bine, iar noi am făcut un meci bun. Am controlat meciul în mare parte și asta ne-a adus victoria la final. Diferenţa în acest meci a făcut-o apărarea noastră, mai ales în prima repriză, când am reușit să-i oprim pe principalii lor marcatori, Tamulis și McGrew, la 4 şi 2 puncte. Am făcut un meci bun şi în plan ofensiv și am înscris 87 de puncte pe terenul Sibiului. Sunt mulțumit după prima victorie, am spus de la început că avem o echipă bună. Am avut și ghinionul unui program foarte greu, dar acum vom avea niște meciuri oarecum mai ușoare și sperăm să jucăm mai bine de la meci la meci. Vom juca cu ceva mai puţină presiune și cu mai multă încredere. Ne asteaptă acum un program ceva mai lejer, nu ușor, pentru că nu există meciuri ușoare. Sperăm ca în următoarele partide să reușim să adunăm cât mai multe victorii.”

Comment here