LIFE

Prima ţară din lume care a ridicat toate restricţiile impuse de Covid-19

Ministerul israelian al Sănătăţii a confirmat anularea restricţiilor impuse de coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional, informează Mediafax.

Numărul actual de cazuri zilnice (bazat pe o medie săptămânală) a scăzut de la 8.600, în vârful crizei sanitare, la doar 27 săptămâna aceasta, cu 510 infecţii active.

Rutina de dinainte de pandemie va fi reluata treptat, începând cu accesul în anumite locaţii fără dovada vaccinarii până la eliminarea măştii în spaţiile închise. Cerinţa de a purta măşti în interior rămâne însă în vigoare cel puţin în următoarele două săptămâni, timp în care experţii din domeniul sănătăţii vor evalua dacă vor renunţa şi la această directivă.

Turismul redevine accesibil călătorilor străini. Israel a iniţiat deja şi un program pilot dedicat turiştilor din afara ţării. Incepând cu luna mai, Ministerul Turismului permite primelor grupuri internaţionale să viziteze Ţara Sfântă cu condiţia ca toţi turiştii ce trec graniţa să fie vaccinaţi şi să se supuna unui test PCR înaintea îmbarcării. Momentan, copiii nu sunt incluşi în aceasta acţiune.

Comment here