Stirile ZileiTârgu-Jiu

Prietenul lui Adrian Dobrin l-a însoțit în ambulanță. ”Îl cunoșteam de 20 de ani”

Mai multe anchete sunt în curs pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul lui Adrian Dobrin, șef în cadrul DSP Gorj, mort după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Dobrin a fost prezent mereu în cele mai grave focare de la nivel de județ, de la cazul numărul 1 înregistrat în România, în urmă cu un an, până la carantinarea la hotel a românilor veniți în țară din străinătate. Sâmbătă seara el a pierdut lupta cu boala, după ce fusese transportat cu o ambulanță modernă spre București. Pe drum, în apropiere de Râmnicu Vâlcea, echipajul medical a constatat o scădere a saturației de oxigen în sânge a pacientului, după ce o siguranță a ambulanței s-a defectat.

Asistentul medical Cristi Popescu a fost un apropiat de-ai lui Dobrin, dar și membru în echipa care îl transporta spre București.

Șeful Stației Județene de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi, a declarat că Adrian Dobrin a fost transportat spre București doar când starea sa de sănătate a devenit foarte gravă. Până atunci, fostul șef din DSP Gorj refuzase să fie mutat de la Târgu- Cărbunești. Dobrin a refuzat inclusiv un elicopter SMURD, iar pentru a fi transportat în capitală cu salvarea, Stația Județeană de Ambulanță a oferit o mașină achiziționată în 2019 cu toate dotările disponibile, susține Mitroi.

După moartea lui Adrian Dobrin, polițiștii din Gorj și Vâlcea fac verificări cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul său. Prefectul de Gorj a trimis corpul de control la Ambulanță, iar DSP Gorj și chiar SAJ Gorj fac propriile verificări în acest caz.

Constantin Mitroi

Comments (1)

  1. Condoleante familiei, intrebarea meaa este una simpla, Adrian Dobrin era vaccinat anti Covid 19?

Comment here