Stirile ZileiTârgu-Jiu

Presiune uriașă pe Ambulanță. Medicul Constantinescu: Testăm și la ora 2 sau 3 noaptea

Deși la Târgu-Jiu nu s-a ajuns ca-n marile orașe, ca pacienții COVID să fie ținuți în salvări până se eliberează un loc în spital, presiunea pe Serviciul Județean de Ambulanță este uriașă.

Și asta pentru că mare parte din activitatea SAJ înseamnă, la ora actuală,  testarea oamenilor care au simptome de COVID-19, la domiciliul lor sau chiar la cabinetele medicilor de familie.

”Se face testare rapidă oricărui pacient cu simptome. Dacă rezultatul e negativ, dar totuși are simptome, se face PCR. Sunt pacienți care refuză transportul la spital, dar sună a doua sau a treia a zi, când sunt mai rău. Sunt pacienți care sunt testați la 2 sau 3 noaptea” spune directorul SAJ Gorj, medicul Claudiu Constantinescu.  

În plus față de testări și transportul la spitalele COVID, personalul de la Ambulanță se ocupă și de pacienții non-COVID, unii trebuind să fie transportați către spitalele din alte județe. Volumul de muncă este uriaș iar numărul de cadre medicale, de echipaje nu poate fi suplimentat, spune medicul Claudiu Constantinescu.     

Comment here