LIFE

Premierul Libanului, Saad Hariri, i-a dat amantei 16 milioane de dolari

Saad Hariri, actualul premier al Libanului, a cunoscut-o pe tânăra Candice van der Merwe, în 2013, când era doar lider de partid. Cei doi au avut o relație pasageră, însă în doar scurta perioadă Hariri i-a oferit tinerei cadouri de nu mai puțin de 16 milioane de dolari, relatează The New York Times.

Hariri a cunoscut-o pe Candice van der Merwe pe când el avea 43 de ani, iar ea doar 20. Van der Merwe apărea în reclame pentru băuturi energizante și calendare cu costume de baie și câștiga 5.400 de dolari pe an, relatează New York Times. Cei doi s-au întâlnit într-o stațiune de lux din Seychelles, iar povestea lor de amor ar fi rămas discretă, dacă pe fir nu ar fi intrat autoritățile. Fiscul din Africa de Sud s-a autosesizat după ce cele 16 milioane de dolari au intrat în contul tinerei și au chemat-o pentru a dezvălui provenința sumelor, ca să plătească impozit.

Fata a venit cu documente și a arătat că banii erau un cadou de la binefăcătorul ei, astfel că a fost scutită de taxe. A fost însă nevoită să-i divulge identitatea și așa s-a aflat totul. Cu toate acestea, prim ministrul Saad Hariri nu ar fi făcut nimic ilegal, căci i-ar fi dat banii din averea personală. Mai precis, în mai 2013, el i-a transferat 15.299.965 dolari. Ulterior, tânăra a mai primit cadou două mașini a câte 250.000 de dolari, dar și alte obiecte scumpe. Candice a prezentat autorităților judiciare și un schimb de email-uri pe care l-a avut cu Hariri. În unul din ele, ea i-a transmis contul bancar și la final i-a scris „te iubesc”. După câteva zile, în contul ei a apărut suma uriașă.

În acest moment, însă, politicianul trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Afacerile familiei sale par că se prăbușesc, iar în ultima perioadă angajații nu au mai fost plătiți. Familia lui Saad Hariri deține un grup de firme în domeniul construcțiilor, dar și media, iar în urmă cu câteva luni o parte din afaceri au fost cesionate. Averea sa a fost estimată de Forbes la 1,9 miliarde de dolari. Afacerile le-a moștenit de la tatăl său, Rafik Hariri, care a fost și el premier al Libanului și a fost asasinat în 2005. Acum însă, Libanul traversează o criză financiară accentuată, iar guvernul lui Hariri a adoptat măsuri de austeritate care au provocat proteste în țară.

Premierul Hariri nu a vrut inițial să răspundă la întrebările legate de relația cu Candice van der Merwe și cadourile pe care i le-a făcut. Însă, a doua zi după ce New York Times a publicat articolul, prim-ministrul Libanului a făcut precizări, spunând că știrile negative nu-i vor afecta activitatea.

„Indiferent de campania lansată la adresa mea și orice se spune, voi continua să guvernez” a spus, marți, într-un comunicat.

„Este adevărat că trecem prin dificultăți economice și trebuie să luăm decizii curajoase. De fiecare dată când înregistrăm un succes, suntem criticați” a spus el, fără să facă niciun fel de referire la relația cu tânărul model și sumele uriașe pe care i le-a făcut cadou.

Tânăra nu a putut fi contactată pentru comenta faptele, trei dintre avocații ei și tatăl acesteia au refuzat să discute cu jurnaliștii. Totuși, într-o declarație date în fața instanței, Candice a dat detalii despre relația sa cu premierul libanez. Ea a povestit că a fost recrutată (de agenția de modele, n.r.) pentru a călători la un complex exclusivist din Seychelles, care era frecventat de ”unele din cele mai bogate persoane din lume, incluzând miliardari pentru care banii nu au nici o însemnătate”. Când a ajuns la hotel, i s-a luat pașaportul, nu a avut voie să facă poze și a petrecut câteva zile într-un lux absolut, cu petreceri absolut fabuloase, a relatat ea. Așa l-a cunoscut și pe politicianul libanez, cu care a petrecut patru zile, cunoscând o serie de alte persoane importante. Ulterior, cei doi iubiți au mai avut și alte întâlniri fierbinți, în alte locații exclusiviste din lume.

Cu banii primiți cadou, fata, care acum are 23 de ani, a cumpărat proprietăți de peste 10 milioane de dolari, incluzând o casă într-un cartier de lux din Cape Town, cu o piscină exterioară și vedere la ocean. Ea a mai împrumutat 2,7 milioane de dolari către o companie de imobiliare a tatălui ei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here