LIFE

Premierul Justin Trudeau s-a autoizolat din cauza coronavirusului

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat că se va autoizola la domiciliu, după ce soția sa a început să prezinte simptome de coronavirus, anunță presa internațională.

Decizia premierului a fost luată în contextul epidemiei de COVID-19, după ce Justin Trudeau și soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, s-au întors dintr-o călătorie la Londra, potrivit unui comunicat de presă. Doamna Trudeau a afișat „simptome ușoare ca gripa, inclusiv febră scăzută seara trecută”, se arată în declarația de joi, 12 martie. În timp ce simptomele ei au încetat, premierul canadian, Justin Trudeau, s-a autoizolat și va organiza întâlniri prin telefon sau video-conferință.

„Prim-ministrul își va petrece ziua în ședințe, apeluri telefonice și întâlniri virtuale de la domiciliu, inclusiv vorbind cu alți lideri mondiali și se va alătura discuției comitetului special al cabinetului COVID-19”, se arată în comunicat, conform Digi 24.

Justin Trudeau și Sophie Grégoire s-au întâlnit prima oară pe vremea când erau amândoi copii, în Montreal. Sophie era colega de clasă și prietena din copilărie a fratelui mai tânăr al lui Trudeau, Michel. Cei doi s-au reîntâlnit în iunie 2003, când Sophie, o vedetă de televiziune în Quebec la vremea respectivă, a fost desemnată să prezinte un bal caritabil, împreună cu Trudeau. Câteva luni mai târziu, Justin și Sophie au devenit un cuplu, în octombrie 2004 s-au logodit, în mai 2005 au devenit soț și soție, iar în 2007 a venit pe lume primul lor copil.

Comment here