Minerit și EnergieStirile Zilei

Premierul Dăncilă a aflat problemele CE Oltenia. ”Pentru 2019 avem în plan încă 4 hotărâri de guvern pentru EXPROPRIERI”

Guvernanții nu au, la acest moment, soluții la problema certificatelor de carbon pe care trebuie să le plătească CE Oltenia pentru energia electrică produsă.

În vizita de sâmbătă de la Rovinari, premierul Viorica Dăncilă a pomenit de o schemă de sprijin care să fie prezentată viitorului Comisar European pe Energie.

Șefa guvernului a avut, la termocentrală, o întâlnire cu conducerea companiei și liderii sindicali, în care i-au fost prezentate pricipalele probleme cu acre se confruntă CEO.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, a promis că va purta noi discuții pentru identificarea unei scheme de sprijin pentru  Complexul Oltenia, astfel încât compania de la Târgu-Jiu să poată suporta costul certificatelor de carbon pe 2019. Pentru anul trecut, CEO a fost nevoit să ia împrumut de la bănci.

În ceea ce privește problema exproprierilor, Viorica Dăncilă a anunțat că urmează să fie emise 4 noi ordonanțe de guvern în acest an. Carierele miniere sunt în situație critică, pentru că, nefăcându-se exproprieri, nu mai există front de lucru.

Cât despre strategia energetică națională, secretarul de stat Doru Vișan a spus doar că este ”în procedură de introducere pe masa guvernului” și că pe parte de mediu situația este ”extrem de delicată”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here