LIFE

Premieră pe piaţa streamingului de muzică. Spotify, prima platformă cu 100 de milioane de utilizatori

Spotify a ajuns la 100 de milioane de utilizatori care plătesc subscripţie lunară, o premieră pe piaţa serviciilor de streaming de muzică, după ce a reuşit să atragă mai mulţi utilizatori în ultimul trimestru, depăşind aşteptările analiştilor – şi oferind încredere pentru investitori, potrivit Bloomberg.

Spotify a reuşit să atragă 4 milioane de clienţi noi în ultimul trimestru, în comparaţie cu estimările analiştilor de 3,3 milioane. Imediat după anunţ acţiunile companiei au crescut cu aproape 5% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

În ultimul trimestru, Spotify a pus accentul pe două achiziţii strategice, şi-anume Gimlet Media şi Anchor – încercând să atragă mai mulţi utilizatori prin intermediari. Mai mult, de la raportarea ultimelor rezultate financiare şi până în prezent compania a mai cumpărat şi studioul de podcast-uri Parcast, într-o tranzacţie estimată la 100 de milioane de dolari.

Compania suedeză creşte rapid dar pierde mulţi bani. Pe primul trimestru pierderile s-au ridicat la 79 cenţi per acţiune, mai mari decât estimările de 41 cenţi per acţiune ale analiştilor.

Deşi numărul de utilizatori premium ai Spotify a depăşit aşteptările, numărul de utilizatori total a ajuns doar la 217 milioane faţă de proiecţia de 218,3 milioane a companiei.

Cu toate acestea, Spotify nu se aşteaptă la o încetinire a expansiunii şi proiectează o creştere a numărului de utilizatori la 107-110 milioane utilizatori premium în primul trimestru şi 117 milioane-127 milioane utilizatori pentru întregul an. (businessmagazin.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here