LIFE

PREMIERĂ. Instanţa obligă Antena 1 să retragă serialul „Fructul oprit“ de pe toate platformele de difuzare

Pentru prima dată în România, Curtea de Apel obligă un post de televiziune să retragă de la difuzare un serial întreg. Este vorba despre cele două sezoane „Fructul oprit“, difuzate de Antena 1.

Două scenariste din Turcia au avut câştig de cauză în faţa Antenei Group, într-un proces privind drepturi intelectuale ale serialului „Fructul oprit“, anunţă paginademedia.ro. Drept urmare, postul Antena 1 este obligat să retragă de la difuzare producţia de pe toate platformele, inclusiv de pe Antena Play. Ultimul sezon al serialului s-a încheiat în iunie 2019.

În primă instanţă, scenaristele au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului Bucureşti la Curtea de Apel, iar instanţa a admis apelul celor două. În plus, decizia instanţei obligă Antena TV Group la plata către reclamante a sumei de 920 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecată şi a sumei de 4.000 de euro, cu titlul de cheltuieli de judecată în apel.

În ianuarie 2019, trustul Antena Group a fost dat în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, care au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’“, inspirată din aceeaşi carte după care s-a făcut şi serialul „Fructul oprit“. La momentul respectiv, reprezentanţii Antena 1 au declarat că a fost precizat încă de la lansarea serialului faptul că scenariul are la bază romanul turcesc „Aşk-i Memnu’“.

„Fructul oprit“ s-a bucurat de succes încă de la primul sezon, în care au apărut, printre alţii, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Adrian Titieni şi Marian Râlea. În cel de-al doilea sezon al serialului au apărut şi alte nume mari, precum Bogdan Albulescu, Maia Morgenstern şi Ioana Blaj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here