Stirile ZileiTârgu-Jiu

Prefectul vrea să bage Târgu-Jiul în CARANTINĂ. Romanescu: O astfel de declarație nu este tocmai în regulă

Prefectul de Gorj anunță va băga Târgu-Jiul în carantină, dacă va fi depășit indicele de infectare cu coronavirus de 4 la mia de locuitori. Primarul Marcel Romanescu este nemulțumit că prefectul nu l-a consultat și acuză că este o decizie de campanie electorală.

Într-o scurtă declarație acordată presei locale, Cosmin Pistol a făcut anunțul: Târgu-Jiul riscă să intre în carantină.

Primarul Târgu-Jiului,  Marcel Romanescu, a fost surprins să afle de posibila carantină, în condițiile în care prefectul de Gorj nu l-a consultat în prealabil.  

Romanescu crede că subiectul carantinei este unul de campanie electorală. Spune că la Prefectura Gorj sunt oameni numiți politic iar partidele sunt în competiție electorală, în această perioadă.

Nicolae Davițoiu, președintele Partidului Mișcarea Populară, care a desemnat prefectul de Gorj, declară, însă, că este necesară carantina pentru că, altfel, riscăm să stăm închiși o lungă perioadă de timp.  

Radu Miruță, copreședintele USR-PLUS Gorj, crede că indicele de infectare este mult mai mare de 4 la mie, pentru că în Târgu-Jiu nu mai sunt 90.000 de locuitori. În opinia sa, carantinările decise de guvernanți într-o localitate sau alta sunt menite să abată atenția de la tragedia de la spitalul din Piatra Neamț.

Comments (1)

  1. Păi de ce, încurcă planul alegerilor?

Comment here