Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Prefectul Rujan: Se impune sistematizarea râului Jiu. E nevoie de 3 milioane de lei

De 3 milioane de lei ar fi nevoie, conform unei prime estimări, pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii în Gorj.

Vineri, autorităților din județ le-a trecut glonțul pe la ureche. Un debit uriaș al râului a dus la inundarea a sute de case în județul Hunedoara și la închiderea circulației pe Defileul Jiului. În plus, mii de tone de deșeuri și trunchiuri mari de copaci au fost aduse de viitură la barajul de la Vădeni, utilajele lucrând două zile pentru îndepărtarea lor.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, spune, acum, că este importantă finalizarea barajului de la Valea Sadului și că Hidroelectrica și Apele Române trebuie să gândească o strategie pentru viitor.   

Și preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a lansat un apel către guvernanţi, vineri, în emisiunea lui Tudor Barbu, de la postul național B1 TV, să aloce fonduri pentru finalizarea barajului de la Bumbeşti-Jiu, care ar putea feri de inundaţii, în viitor, judeţele Gorj şi Dolj. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care viitura de pe Jiu a fost fără precedent în ultimii 30 de ani.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, susține că 3 milioane de lei ar fi necesare pentru remedierea pagubelor provocate de inundaţiile de la finalul săptămânii trecute. Din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului ar putea fi deblocaţi bani pentru primăriile afectate de inundaţii.    

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

  1. Nu a fost nimeni inundat in Gorj, viitura a fost mult sub cele istorice, dar s-au trezit niste nutitati sa spuna ca Jiul este de vina (pentru nimic) si trebuie distrus. Avem cei mai stupizi politruci din lume!

Comment here