Stirile ZileiTârgu Cărbunești

Prefect: Raportul corpului de control, trimis la Ministerul Sănătății și IPJ Gorj

Raportul corpului de control al prefectului de Gorj, întocmit în urma verificărilor de la Spitalul Târgu-Cărbunești, după ce pacienții au rămas fără oxigen, a fost trimis la toate organele abilitate, inclusiv la Ministerul Sănătății și Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

IPJ Gorj a deschis o anchetă penală. Prefectul Marcel Iacobescu spune că, în funcție de concluziile anchetatorilor, vor fi luate măsuri.

5 persoane au decedat, luna  trecută, după ce spitalul suport COVID a rămas fără oxigen, iar o parte din pacienți au fost mutați în alte unități medicale. La verificările făcute ulterior, s-a constatat și că stocurile de medicamente erau zero.

Din 14 noiembrie 2020, nu mai puțin de 13 incendii au izbucnit la spitalele din România. În 5 cazuri s-au anunțat decese, care, incluzând incendiul de la Ploiești de joi, 11 noiembrie, aduc lista neagră la 40 de morți. Pentru a preîntâmpina astfel de situații, reprezentanții ISU Gorj fac controale din 3 în 3 ore în secțiile ATI din județ.

În ceea ce privește stocurile de medicamente din spitale, prefectul Marcel Iacobescu spune că este responsabilitatea managerilor să facă solicitări și să insiste la Ministerul Sănătății.  

Comment here