Minerit și Energie

Precizare CE Oltenia: Externalizarea Sucursalei Craiova 2 se va face în doi ani

Complexul Energetic Oltenia a venit cu precizări, joi, privind programul de externalizare a Sucursalei Craiova 2, anunțând că va fi demarat începând cu vara lui 2021 și va dura doi ani.

“În legătură cu relatările recente din presă pe tema externalizării Sucursalei Craiova II, Directoratul Complexului Energetic Oltenia face următoarele precizări: procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor.

Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova.

Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat, încă din 2012, soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an.

Integrarea și modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putând beneficia de finanțare din Fondul de Modernizare după anul 2021”, se arată în comunicatul de presă.

Precizarea a venit în contextul reacțiilor stârnite de anunțul făcut de Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru al directoratului CE Oltenia, privind exeternalizarea Centralei Craiova 2 în anul 2021.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here