Stirile ZileiTârgu-Jiu

Potârcă rămâne fără palat. Statul i l-a vândut cu numai 7000 de euro

Fostul candidat la prezidențialele din 2009, Ninel Potârcă, riscă să fie evacuat din palatul pe care și l-a construit la Târgu-Jiu, în cartierul Meteor.

În aceeași situație sunt și alți vecini de-ai săi. Casele le-au fost executate silit și vândute de stat pentru recuperarea, fie și parțială, a prejudiciilor din diverse dosare de evaziune fiscală.

Fostul candidat la Președinția României a fost condamnat pentru un prejudiciu de circa 20 de milioane de euro. Statul i-a scos la vânzare proprietatea din cartierul Meteor și, după ce prețul a scăzut de mai multe ori, a ajuns să fie vândută pe numai 7000 de euro. Noul proprietar ar fi un avocat din Craiova.

Dacă va rămâne pe drumuri, Potârcă spune că se va muta într-o căruță și va pleca să stea cu cortul pe câmp, așa cum făceau bunicii săi.

În situația lui Constantin Ninel Potârcă mai sunt alte trei persoane din cartierul Meteor. Casele lor au același cumpărător.

Printre cei care se pregătesc de evacuare este și Iosefina Mihai, condamnată într-un dosar de evaziune fiscală. Ea a achitat o parte din prejudiciul de 24.000 de lei, dar casa i-a fost vândută pentru suma de 19.000 de lei. Femeia consideră că prețul pentru care a fost adjudecată proprietatea este incorect.

Vestea că femeia ar urma să fie evacuată din casă i-a nemulțumit pe locuitorii din cartierul Meteor.

Comment here