Stirile ZileiTârgu-Jiu

Popeangă, obligat de instanță să-i plătească 20.000 de lei lui Caragea

Viorel Caragea a câștigat procesul cu fostul deputat Vasile Popeangă, proces în care fostul șef al IPJ Gorj cerea daune de 100.000 de lei.

Acțiunea în instanță a fost generată de o intervenție pe care Popeangă a avut-o, cu mai bine de un an în urmă, la Radio Infinit. În acea emisiune fostul deputat l-a numit de mai multe ori „milițian” pe Caragea și i-a adresat și alte cuvinte pe care fostul comandant le-a considerat jignitoare.

Judecătoria Târgu-Jiu a admis, luni, plângerea lui Caragea, acesta anunțând de mai mult timp că va dona toți banii pe care îi va primi de la Popeangă.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul Caragea Viorel Salvador, în contradictoriu cu pârâtul Popeangă Vasile. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 100 lei- taxă timbru, cu titlu de cheltuieli de judecată. Ia act că reclamantul va solicita cheltuieli de judecată, constând în onorariu de avocat, pe cale separată. Respinge cererea de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată ca nedovedită”, a decis instanța.

Verdictul nu este definitiv și poate fi contestat în următoarea lună.

Comment here