Stirile ZileiTârgu-Jiu

Pompier din Târgu-Jiu, depistat cu coronavirus. 21 de angajați ISU Gorj, în izolare

Unul dintre angajații Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, care s-a aflat în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus, a fost depistat, luni, pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Pompierul a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, iar în data de 6 mai a fost preluat de la domiciliu de către un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj și transportat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu, unde a fost internat. I-au fost recoltate probe biologice care au fost transmise către Laboratorul de Analize Medicale și Anatomie Patologică Regina Maria din București, iar în dimineața zilei de 11 mai, Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost informată despre faptul că probele recoltate sunt pozitive.

„În acest moment, starea de sănătate a colegului nostru este una bună și avem convingerea că va învinge repede această boală și își va relua locul în rândul salvatorilor din cadrul ISU Gorj. Capacitatea de intervenție a turei din care face parte subofițerul nu este afectată! O parte a tehnicii de intervenție aflată în dotarea Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu și două echipaje de intervenție au fost dislocate la două licee din municipiu. O parte din personalul operativ a fost planificată în libere și concedii de odihnă. S-au luat aceaste decizii pentru a avea, în orice moment, capacitatea de a înlocui personalul infectat sau aflat în autoizolare”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, relatează Gazeta de Sud.

Comment here