Stirile ZileiTârgu-Jiu

Polițiștii Enoiu și Văcaru, judecați la Baia de Aramă

Doi polițiști gorjeni vor fi judecați la Baia de Aramă, alături de un coleg de-al lor, pentru nu mai puțin de 22 de fapte penale.

Procurorii din Mehedinți și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au trimis dosarul încă de la sfârșitul lunii trecute, dar, până acum, trei judecătorii de la Baia de Aramă s-au abținut în a-l prelua. Agenții trimiși în judecată sunt Ionel Cătălin Enoiu și Nicolae Văcaru, din Godinești și Tismana, și  Ionuț Marian Păsat, din Baia de Aramă. Polițiștii din Gorj sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu,  fals intelectual, sustragere sau distrugerea de probe sau înscrisuri, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, complicitate la fals în declaraţii, participaţie improprie la infracţiunea de fals în declaraţii, complicitate la uz de fals.

Direcția Generală Anticorupție Mehedinți a comunicat că dosarul a fost deschis după ce ofițeri din cadrul său s-au autosesizat cu privire la faptele comise de polițiști. Anchetatorii au constatat că, din aprilie 2018 și până în martie 2019, când au fost demarate cercetările, agenții nu și-au respectat sarcinile de serviciu, atunci când aveau de cercetat anumite accidente rutiere.  Polițiștii sunt acuzați că nu îi mai sancționau pe șoferi ba, mai mult, le întocmeau documente false cu privire la împrejurările în care aveau loc evenimentele rutiere.

„Cei trei inculpaţi, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au întocmit înscrisuri oficiale în care au atestat împrejurări neconforme cu realitatea și au determinat alte persoane să consemneze aspecte necorespunzătoare adevărului în declaraţiile privind împrejurările producerii accidentelor rutiere, înscrisurile astfel falsificate fiind încredinţate de cei trei inculpaţi unor persoane în vederea folosirii producerii de consecinţe juridice”, se arată într-un comunicat de presă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here