Minerit și EnergieStirile Zilei

Politicienii fac alba-neagra cu pensionarea minerilor. Bunoaica: Intru în greva foamei

Politicienii fac alba-neagra cu pensionarea minerilor. Bunoaica amenință că va intra în greva foamei în fața Prefecturii Gorj.

Într-un răspuns scris, Casa de Pensii Mehedinți argumentează de ce nu poate primi dosarele pentru pensionarea anticipată, la 52 de ani, a angajaților Complexului Energetic Oltenia: condițiile speciale sunt pentru viitor, nu retroactiv.

Liderul sindical care a stat 6 luni în stradă, la Târgu-Jiu, cerând ca angajații CEO să se poată pensiona anticipat pentru că lucrează în condiții extrem de grele, Nicu Bunoaica, spune că este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă și că va intra în greva foamei când va veni prima decizie de respingere a unui dosar depus la Casa de Pensii.

Bunoaica afirmă că legea de reducere a vârstei de pensionare, adoptată recent de parlamentari, a fost bine făcută, fiind consultați specialiști în domeniu.   

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, de la Cariera Lupoaia, mai spune că, dacă dosarele minerilor vor fi respinse de Casa de Pensii, vor fi deschise acțiuni în instanță și depuse plângeri penale.  

Comment here