Bumbești-JiuStirile Zilei

Plan de restructurare și la Uzina Mecanică Sadu. Popescu: Va trebui să facă pașii pe care i-a făcut CE Oltenia

Uzina Mecanică Sadu are nevoie de 70 de milioane de euro pentru a deveni o companie profitabilă, dar pentru a primi banii de la stat trebuie vină cu un plan de restructurare, a declarat, la Interviurile Infinit FM, Iulian Popescu, consilier județean PNL.   

Cele 10 milioane de euro, aflate acum în conturile societății în ideea de a fi folosite pentru retehnologizare, repară doar niște ”rupturi” a comentat Popescu.

Iulian Popescu a afirmat că Uzina Mecanică Sadu trebuie să facă aceiași pași pe care i-a făcut Complexul  Energetic Oltenia: plan de restructurare cu o firmă de consultanță serioasă, astfel încât, peste 10 ani, să fie o companie profitabilă.

Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, a comentat că în următorii ani sute de angajați vor părăsi UM Sadu prin pensionare.

Opinia edilului este că în cadrul fabricii de armament trebuie păstrat un nucleu bine pregătit care să fie și plătit corespunzător, și să nu se mai meargă ca până acum, în sensul că ”vreme de 30 de ani s-a plătit nemunca”.   

Comment here