Stirile ZileiTârgu-Jiu

Pistol: Problemele de la groapa de gunoi NU sunt rezolvate. Tudor: Se lasă cu dosare penale!

Firma Polaris și-a asumat că va rezolva, până pe data 15 noiembrie, problema mirosului insuportabil emanat de groapa de gunoi a Târgu-Jiului.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a fost săptămâna trecută la groapa de gunoi dar și în cartierele afectate, constatând că mirosul a ajuns să deranjeze și cetățenii din satul Ceauru, al comunei Bălești.  

”Problema mirosului nu s-a rezolvat, operatorul  și-a asumat achiziționarea unei stații de neutralizare a acestui gaz, până pe 15 noiembrie. Sper că va fi o soluție viabilă” a declarat Pistol.

Prefectul a avertizat operatorul care administrează groapa de gunoi a orașului că riscă și alte sancțiuni, exceptându-le pe cele aplicate de Garda de Mediu, dacă nu rezolvă problema mirosului.

La Interviurile Infinit FM, Adrian Tudor, consilier municipal și lider al Partidului Verde Gorj,  a avertizat că problema gropii de gunoi se va lăsa cu dosare penale. Verzii vor veni în consiliul local cu un proiect de hotărâre care va interzice să mai fi aduse gunoaie din alte localități la Târgu-Jiu.

În plus, Tudor a anunțat că a discutat cu ONG-uri de mediu pentru instalarea unor senzori de măsurare a calității aerului în municipiu.

Comment here