Plasare Produse

Pisica ta are dificultăți la urinare? Du-o de urgență la Nord Vet în Suceava! Iată la ce riscuri te expui

Pisicile sunt poate cele mai potrivite animale de companie. Știu să își arate afecțiunea, însă doar atunci când este cazul, iar la capitolul cumințenie, lucrurile sunt discutabile. Însă aceste lucruri le fac cu adevărat speciale.

Dacă ar putea vorbi, pisicile ar spune foarte multe lucruri despre stăpânii lor, dar și despre problemele care le macină. Una dintre cele mai comune afecțiuni cu care o pisică poate să se confrunte este urolitiaza. Partea bună este că există câteva simptome care îți pot indica că pisica suferă de această afecțiune.

Ce este urolitiaza?

Urolitiaza este afecțiunea care se referă la prezența pietrelor formate în tractul urinar. Aceste pietre sau nisipul se pot găsi în vezica urinară a pisicii, în uretră sau chiar în rinichi.

Dacă unele pietre sunt eliminate sau dizolvate cu ușurință, pentru altele este nevoie de intervenție chirurgicală.

Cum îți dai seama că pisica suferă de urolitiază?

Există câteva simptome pe care nu ai cum să nu le observi atunci când pisica ta suferă e urolitiază. Amintim aici despre dificultățile la urinare, urinarea frecventă, simplă sau cu sânge, urină tulbure, sete crescută, dar și burtă mărită.

De asemenea, este posibil ca pisica ta să scoată anumite sunete atunci când urinează, ca și cum ar plânge, din cauza durerii.

Atunci când observi oricare dintre aceste simptome, prezintă-te de urgență la o clinica veterinara Suceava sau una din orașul tău. Dacă este vorba despre Suceava, Nord Vet este o recomandare. Medicii pot lucra chiar și în regim de urgență pentru a-ți salva animalul de companie! Ai mai multe detalii pe nordvet.ro..

De ce suferă pisica de urolitiază?

Cauzele pentru care pisica ta poate suferi de urolitiază sunt numeroase. Atenție însă, până a vorbi de cauze, este important să fie văzută de către un medic veterinar. El este cel mai în măsură să pună un diagnostic corect.

Urolitiaza poate fi declanșată de o mulțime de factori, însă cei mai comuni sunt următorii.

pH-ul urinei

Calculii formați diferă în funcție de pH-ul urinei pisicii. Dacă urina pisicii tale ale pH-ul neutru, atunci riscul de formare este foarte redus.

alimentația incorectă

Este important ca pisica ta să fie hrănită doar cu hrană de calitate premium. Dacă îi oferi acesteia bobițe bogate în minerale, precum fosfor, calciu sau magneziu, contribui direct la riscul de formare a pietrelor sau nisipului.

Alte cauze care pot determina instalarea urolitiazei în organismul pisicii tale sunt afecțiunea ficatului, medicamentele, inflamațiile la nivelul vezicii urinare, dar și consumul redus de apă și chiar stările fiziologice, așa cum este și sterilizarea.

Atunci când apar primele semne ale urolitiazei, fii în stăpân bun și prezintă-te la cabinetul unui medic veterinar din orașul tău. Nu uita că dacă ești din Suceava, clinica veterinară Nord Vet are porțile deschise pentru tine.

Medicul veterinar îți va oferi un tratament adecvat și îți va prezenta și o listă cu metode prin care poți ține această afecțiune departe de pisica ta.

Comment here