Minerit și EnergieStirile Zilei

Pîrvulescu: Întâlnirea cu ministrul o s-o ceară cele două federații

Nu numai liderii sindicali din cadrul Federației Univers ci și reprezentanții Federației Naționale Mine Energie au participat, vineri, la discuția cu liderii PSD Gorj pe tema pachetului social pentru mineri și energeticieni.

Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME, este deranjat că-n spațiul public s-a propagat ideea că doar liderii din Univers au fost prezenți la discuții.

Sindicaliștii au cerut sprijinul social-democraților pentru a face demersuri în Parlament privind promovarea unei legi pentru pachetul social. În plus, joi, ar trebui să aibă o întâlnire cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

”Referitor la întâlnirea cu ministrul, o s-o ceară cele două federații în scris” declară Pîrvulescu.

Dumitru Pîrvulescu spune că principala problemă, care trebuie discutată cu ministrul Energiei, este cea a bugetului Complexului Energetic Oltenia pe anul 2024.

”Pe noi ne arde buza chestiunea bugetului. Dacă trece în forma asta, nu avem ce negocia. Ce poți să negociezi cu 6% creștere salarială, în condițiile în care știți ce încărcați sunt colegii din activitatea minieră și energetică?” afirmă sindicalistul.

Comment here