Din JudetStirile Zilei

Petroi a învins DSP! Instanţa îl scoate din izolarea la domiciliu

Primarul Ilie Petroi a contestat, în instanţă, decizia Direcţiei de Sănătate Publică Gorj de a intra în izolare la domiciliu, după ce a intrat în contact cu angajat al Primăriei Aninoasa, confirmat cu cornavirus.

Pe 13 septembrie, edilul primise recomandarea, pentru a doua oară de când cu pandemia de coronavirus, de a sta două săptămâni în izolare la domiciliu. Petroi a contestat decizia DSP Gorj iar instanţa a decis încetarea măsurii carantinei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de două zile de la comunicare.

Martorii aduși în instanță de Ilie Petroi au confirmat că angajatul cu Covid a stat la distanță față de primar și a părăsit biroul său după cel mult 10-15 minute. Salariatul respectiv se află în conflict deschis cu primarul Petroi, după ce acesta nu i-a aprobat un transfer la APIA, după cum Radio Infinit a relatat AICI:

https://www.radioinfinit.ro/pentru-a-doua-oara-in-izolare-la-domiciliu-petroi-sa-nu-fie-un-complot/

În aceste condiții, Judecătoria Târgu-Cărbunești a stabilit că primarul nu se află în categoria contactului direct, așa cum este definit de lege.

„Admite cererea având ca obiect «contestare măsură carantină», formulată de petentul Petroi Ilie, în contradictoriu cu intimata Direcția de Sănătate a Județului Gorj. Dispune anularea Deciziei de confirmare sau infirmare a carantinării din data de 13.09.2020, emisă de Direcția de Sănătate Publică a Județului Gorj. Dispune încetarea măsurii carantinei, la adresa din comuna Aninoasa, sat Sterpoaia (…), instituită asupra petentului de către intimată începând cu data pronunțării petentei”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Cărbunești, din 17 septembrie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here