Minerit și EnergieStirile Zilei

Petre Nica: Reducerea vârstei de pensionare, o piatră de moară

Petre Nica, fost lider sindical în Valea Jiului, spune că aplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie ar fi o adevărată lovitură de berbec dată Complexului Energetic Oltenia.

Nica a fost președintele Sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, dar, de câțiva ani, este plecat din sistem. Urmărește, însă, ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia și i se pare că se repetă la indigo lucruri care au dus la falimentul companiei de la Petroșani.  

Nică spune că realizarea unui sindicat majoritar n-a fost o soluție salvatoare la Hunedoara și nu poate fi nici la Complexul Oltenia.

Fostul lider sidnical afirmă este nevoie de un parcurs clar, asumat, la Complexul Energetic Oltenia.

”E nevoie de o strategie energetică prin care să știm  care sunt capacitățile care se dezvoltă și care se închid iar fiecare salariat să poată să-și vadă parcursul profesional. Trebuie asumat un amplu program de protecție socială acelor care își pierd locurile de muncă” declară Petre Nica.

În privința legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, Petre Nica spune că aplicarea ei ar fi o lovitură pentru compania de la Târgu-Jiu, pentru că ar pleca foarte mulți specialiști iar partea de resurse umane este dificil de reconfigurat.

Comment here