Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Petiție împotriva depozitului de deșeuri de la Bălești. ”Sunt foarte bine protejați de instituții”

1200 de locuitori ai comunei Bălești semnează o petiție care a fost depusă, miercuri, la Prefectura Gorj, pentru închiderea unui depozit de deșeuri din localitate.

Unul dintre semnatari, Ilie Holtea, a povestit, joi, într-o conferință de presă, cum a început lupta cu firma care deține depozitul de sticlă pisată și plastic. Anul trecut a reușit, în urma demersurilor făcute, închiderea unuia dintre cele două depozite, aflat în aproprierea casei sale. Acum, Ilie Holtea acuză că firma respectivă vrea să se extindă, deși nu ar avea autorizație de funcționare.

 “Sunt foarte bine protejați de autoritățile locale și județene. Aduc din toată țara camioane de deșeuri” acuză bărbatul.

Ilie Holtea a făcut nenumărate plângeri, la diverse instituții ale statului, pentru a stopa activitatea depozitului de deșeuri din comuna Bălești. Chiar și responsabili din Direcția de Sănătate Publică Gorj ar fi în atenția anchetatorilor, după ce au emis un raport fals, conform căruia depozitul s-ar afla la zeci de metri distanță de casele oamenilor.

Ilie Holtea a strâns peste 1200 de semnături de la locuitori ai comunei Bălești care cer închiderea depozitului de deșeuri.

Comment here