LIFE

Peste 50% dintre români se informează de la TV. Sondaj

Posturile TV reprezintă principala sursă de informare pentru mai mult de 50% dintre români, urmate de reţelele sociale (28,3%), indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda news.ro. 43% dintre cei chestionaţi cred că reţelele sociale sunt cele mai expuse dezinformării, 45,6% consideră Rusia principala sursă de ştiri false, urmată la mare distanţă de UE (13.9%), SUA, Ungaria, China. 41,6% dintre respondenţi aşteaptă protecţie din partea instituţiilor statului în faţa dezinformării, în timp peste 37% spun că ”oamenii ar trebui să se protejeze singuri”.

51.6% dintre români obişnuiesc să se informeze cel mai des de la posturile TV, 28.3% de pe reţelele sociale, 12.7% de pe site-urile de ştiri, 4.8% de la posturile de radio şi 1.3% din ziare şi reviste. Nu ştiu sau nu răspund 1.3% dintre cei chestionaţi.

Pe de altă parte, 43% dintre respondenţi consideră că sursele de informare cele mai expuse la dezinformări şi propagarea de ştiri false sunt reţelele sociale; 37.9% că sunt posturile TV; 5.2% spun că sunt ziarele şi revistele, iar 1.2% indică posturile de radio.

Comment here