Minerit și EnergieStirile Zilei

Peste 200 de mineri, în GREVA FOAMEI în fața CE Oltenia

Peste 200 de angajați CE Oltenia, membri ai Sindicatului Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldărușe au intrat, în această dimineață, în greva foamei în fața sediului companiei, din Târgu-Jiu.

“Situaţia companiei şi incertitudinea locurilor de muncă, sunt motivele pentru care eu voi intra în greva foamei. Este o formă radicală de protest la care vor recurge, cel mai probabil, şi alţi colegi. Consider, în continuare, că prin dialog pot fi rezolvate multe dintre problemele noastre. Va fi o prezentare  cu privire la planul de restructurare şi viitorul CEO. În această prezentare de mâine vom arăta şi cum poate fi redusă vârsta de pensionare a oamenilor care au muncit şi muncesc în condiţii extrem de grele, fără a implica niciun cost” a declarat Gabriel Căldăruşe, în presa locală.

Protestatarii cer act normativ prin care să fie alocate cele 241 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2, întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a afla care este stadiul planului de restructurare iar lucrătorii din companiile de stat producătoare de energie pe cărbune să primească un statut special, pentru a se putea pensiona la 52 de ani. Un astfel de statut a fost acordat, în ianuarie, ambulanțierilor.

Comment here