Din JudetStirile Zilei

PERICOL! Ursoaică cu doi pui pe un drum frecventat de TURIȘTI

Un echipaj al Jandarmeriei Gorj a întâlnit, joi, pe Valea Susenilor o ursoaică însoțită de doi pui, jandarmii fiind în patrulare pe un traseu frecventat de turiști.

Jandarmii au folosit sirena autoturismului cu care se deplasau pentru a izgoni sălbăticiunile în pădure. În zonă au descoperit și resturi de mâncare lăsate cel mai probabil de turiști pentru animale, lucru care ar fi putut atrage ursoaica aici.

„Imediat după semnalarea pericolului, reprezentat de ursoaica și cei doi pui care se aflau pe un drum de acces, jandarmii montani au îndepărtat animalele spre zona montană, semnalând prezența prin sistemul acustic al autoturismului. După îndepărtarea lor, jandarmii montani au rămas în zonă pentru a lua măsuri de siguranţă pentru persoanele care tranzitau drumul de acces, observând în apropiere hrană lăsată de turişti” se arată într-un comunicat de presă.

Jandarmeria Gorj le atrage atenția turiștilor să nu mai lase resturi de mâncare pentru urși, pentru că există riscul ca oameni să fie atacați.

”Din păcate, unii concetăţeni nu au înţeles încă efectul negativ al hrănirii urşilor în apropierea traseelor turistice, găsind pe acestea resturi de la picnic, hrană solidă pentru câini (boabe), toate lăsate cu intenţie poate bună în apropierea drumului public care traversează Valea Susenilor, dar, care creează un dublu pericol pentru animale – dependenţă iar pentru oameni – risc de atac. Jandarmeria Montană vă solicită sprijinul pentru a lăsa zonele montane, neatinse, nu vă apropiaţi de animalele sălbatice, nu plecaţi neînsoţiţi pe trasee turistice şi mai ales NU hrăniţi aceste animale!” face apel Jandarmeria Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here