Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină: Vom analiza propunerea PSD

Vom analiza propunerea PSD”, spune deputatul liberal Gheorghe Pecingină după ce social-democrații au venit, marți, cu o altă propunere care să ajute minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia să iasă mai devreme la pensie.

Deputatul PSD Gorj Mihai Weber a propus modificarea legii, în sensul ca salariații care lucrează în condiții deosebite de muncă să poată beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de cinci luni pentru fiecare an lucrat, față de patru luni, în prezent.

“Pentru condiții speciale sunt prevăzute 6 luni la an, pentru grupa a doua ei propun 5 luni la an. Cred că diferența e prea mică” declară Pecingină.

Încă se așteaptă punctul de vedere al guvernului pe proiectul de lege aflat la Camera Deputaților, pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor. Pentru această lege, 7 mineri se află în greva foamei în fața Guvernului. Deputatul Gheorghe Pecingină spune că s-a cerut telefonic ministerelor de resort să formuleze cât mai rapid un punct de vedere.

Comment here