Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină și Vîlceanu, declarați ”persona non grata”. Pecingină: Personajele din Piața Prefecturii nu reprezintă nimic pentru Gorj

Deputații PNL Gorj, Gheorghe Pecingină și Dan Vîlceanu, au fost declarați ”persona non grata” de către protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Aceștia le reproșează atitudinea față de problema reducerii vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, dar și declarații făcute de-a lungul timpului. Liderul sindical Constantin Crețan a declarat că are de gând să le facă anticampanie, în 2024, celor doi liberali.

În replică, deputatul Gheorghe Pecingină amintește că este cel care a depus amendamentul la Legea nr.74/2022, prin care grupa a doua de muncă a fost asimilată condițiilor speciale, înainte de 2001.

Pecingină mai spune că a depus eforturi, în ultima perioadă, pentru a aduce investitori ucraineni la Gorj, iar asta arată că reprezintă județul. În plus, acuză că parlamentarii USR nu susțin interesele Complexului Energetic Oltenia, la București, deși deputatul Radu Miruță este alături de protestatari.  

Comment here