Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină: Nu am promis legea de reducere a vârstei de pensionare

”Cei care vor legea au alte interese în spate. O formă ușoară de a intra în insolvență este acest populism ieftin” spune deputatul PNL Gheorghe Pecingină, referindu-se la reducerea vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, pentru care au loc proteste de peste o lună, la Târgu-Jiu.

În ultimele zile, discursurile parlamentarilor puterii s-au schimbat. PNL și USR nu mai susțin legea care a fost inițiată, în mandatul trecut, chiar de doi parlamentari liberali de la Hunedoara.

Ca și Dan Vîlceanu, Pecingină afirmă că, dacă s-ar reduce vârsta de pensionare, 3000 de angajați ar beneficia imediat, iar restul de 9000 ar intra în șomaj pentru că CE Oltenia n-ar avea bani să achite contribuțiile și ar intra în insolvență.  

Pecingină mai spune că nu minerii din piață, ci ”cei care apar la poză” și sunt vocali în mediul online ar avea interese obscure privind compania. Deputatul mai spune că PNL n-a promis niciodată, în campania electorală, reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni.

Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, organizator al protestelor, spune că CEO ar putea face rost de milioanele de lei pentru plata contribuțiilor, dacă-și recuperează banii pe cărbunele livrat CET-urilor din țară.  

Crețan le mai sugerează celor din conducerea CE Oltenia să facă noi angajări, să întinerească forța de muncă, dacă tot se plâng că, prin legea de reducere a vârstei de pensionare rămân fără personal.

Același lucru afirmă și Lulu Păuna, un alt protestatar pentru reducerea vârstei de pensionare, ca-n locul celor care vor pleca acasă, beneficiind de acest act normativ, să fie angajați tineri.   

Lulu Păuna a mai spus că protestele vor continua la Târgu-Jiu, până când minerilor și energeticienilor le va fi recunoscută grupa de muncă.

Comment here