Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină: Legea este proastă, va fi greu de aplicat. Miruță: Teme false

Deși a fost votată, miercuri, în Camera Deputaților de toate partidele, au și apărut controversele pe tema aplicării legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Actul normativ a fost criticat de deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, care a afirmat că n-ar fi aplicabil și păcălește salariații, dar și de un deputat PSD, Adrian Solomon, care a afirmat la tribuna Camerei Deputaților că minerii și energeticienii sunt mințiți că li se recunoaște retroactiv grupa specială de muncă, pentru că în lege nu scrie așa ceva.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină a votat legea dar spune că este una proastă și va fi greu de aplicat.  

Pecingină afirmă că atitudinea liderului PNL, Ludovic Orban, vizavi de legea de reducere a vârstei de pensionare, a făcut rău partidului.

Deputatul Radu Miruță, copreședinte USR-PLUS Gorj, dă asigurări, însă, că legea se va aplica imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial, iar angajații CE Oltenia, care îndeplinesc condițiile, vor ieși la pensie.  

Miruță consideră că sunt noi fumigene declarațiile că legea nu ar putea fi aplicată. Spune că inclusiv deputatul PSD care a criticat actul normativ, Adrian Solomon, a votat-o, miercuri, în plen.

Comment here