Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină: Legea este proastă. Miruță, autorul moral al dezastrului

Condițiile de muncă deosebite la Complexul Energetic Oltenia au fost prelungite, printr-o ordonanță de guvern, până în septembrie 2023.

Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. Pentru prelungirea condițiilor deosebite de muncă există și un proiect de lege, aflat pe circuit în Parlament.

“Era un proiect de lege pe care l-am inițiat împreună cu Dan Vîlceanu, dar existând această oportunitate de a emite ordonanță, este mult mai util și mai rapid. Ordonanța este în vigoare pentru că a fost publicată în Monitorul Oficial” declară deputatul Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj.

Deputatul Gheorghe Pecingină reafirmă că legea de reducere a vârstei de pensionare, făcută de deputatul Radu Miruță, nu se va aplica, situația urmând să se tranșeze în instanțele de judecată.

Pecingină acuză că deputatul USR-PLUS Radu Miruță este “autorul moral al dezastrului” dorind ”să bifeze capital electoral și bătându-și joc de speranțele minerilor și energeticienilor”, prin legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, care nu este aplicabilă.

Comment here