Stirile ZileiTârgu-Jiu

Pecingină: Dacă Florin Cîțu ar fi clonat, România ar merge mult mai bine

”Dacă am avea mai mulți ca  Florin Cîțu, dacă ar fi clonat, România ar merge mult mai bine” spune noul deputat PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, care a lucrat cu Cîțu în Ministerul de Finanțe.

Pecingină dă asigurări că viitorul șef al Executivului va avea o atitudine prietenoasă față de județul Gorj, unde de anul viitor trebuie pus în aplicare planul de restructurare a celei mai mari companii, inima economică a județului, Complexul Energetic Oltenia.

 ”Florin Cîțu este un prieten al județului Gorj, cunoaște foarte bine problematica de la Complexul Energetic Oltenia  și orice decizie pe care o va lua va fi în favoarea Gorjului și a CE Oltenia” dă asigurări Pecingină.

Premierul propus de PNL, USR-PLUS și UDMR este criticat, însă, vehement în tabăra social-democrată. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, îl consideră pe Florin Cîțu ”groparul economiei românești”.  

În județ, primarii au așteptări sau nu de la noul premier, în funcție de culoarea politică. Ion Bârcă, primarul PSD al comunei Turburea, nu crede că guvernul condus de fostul ministru de Finanțe va rezista mai mult de 4-5 luni.  

Liviu Cotojman, primarul liberal de la Roșia de Amaradia, crede însă că guvernul Cîțu va fi unul de cursă lungă, pe 4 ani, care va asigura stabilitate în țară.  

Comment here