Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină: Am spus de la început că legea se aplică PENTRU VIITOR. Amendamentul lui Solomon rezolva situația

Începe un nou scandal pe legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Deputatul Gheorghe Pecingină afirmă, în continuare, că actul normativ nu este bun și că se va aplica pe viitor.

Liderul sindical Nicu Bunoaica a aflat că, la Casa de Pensii Mehedinți, au început să fie respinse dosarele. Tocmai de aceea, Bunoaica a stabilit, pentru săptămâna viitoare, o întâlnire cu liderii sindicali din Valea Jiului, pentru a merge împreună la discuții la Ministerul Muncii.

Minerii se gândesc să organizeze noi acțiuni de protest.

Nicu Bunoaica amenință că vor fi depuse plângeri penale împotriva conducerilor caselor de pensii care nu primesc dosarele de pensionare anticipată. 

Deputatul PNL Gorj Gheorghe Pecingină spune că legea de reducere a vârstei de pensionare ar fi fost aplicabilă, dacă ar fi fost acceptat amendamentul deputatului PSD Adrian Solomon, privind plata retroactivă a contribuțiilor pentru munca în condiții speciale.

Deși știa că nu este bună, Pecingină spune că a votat legea de reducere a vârstei de pensionare pentru că așa s-a decis în grupul parlamentar din Camera Deputaților, dispoziția fiind dată de Ludovic Orban.

Pecingină îi recomandă deputatului USR-PLUS, Radu Miruță, care a făcut amendamentul privind ieșirea la pensie mai devreme a angajaților CE Oltenia, „să pună mâna să mai citească”.

Comment here