Minerit și EnergieStirile Zilei

Pecingină: Am încredere că se vor relua lucrările la hidrocentralele de pe Jiu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marți, că trebuie finalizate investițiile la hidrocentralele de pe Jiu. ”Am încredere că, în perioada următoare, se vor relua lucrările” spune deputatul Gheorghe Pecingină.

Popescu a afirmat că a purtat discuții cu ministrul Mediului și că trebuie venit cu un proiect legislativ astfel încât investițiile care, inițial, au avut avize dar, ulterior, zona a devenit parc național, să poată fi continuate.

”Investiţiile acelea trebuie făcute. Trebuie să finalizăm investiţiile de pe Jiu“ a declarat ministrul Energiei.

Lucrările au demarat în anul 2004. Era vorba despre două hidrocentrale mai mari, Bumbeşti şi Dumitra, şi o microhidrocentrală, Livezeni. Două organizaţii de mediu au reușit, în decembrie 2017, să oprească lucrările, după ce statul român investise, deja, 155 de milioane de euro.

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină este convins că dacă există voință politică, hidrocentralele de pe Jiu vor fi finalizate.

Comments (1)

  1. Cineva sa-i spuna personajului trist ca dezastrul ecologic a fost stopat in baza unei hotarari a Curtii de Justitie a UE, iar hotararile CJUE sunt obligatorii si clarifica modul de interpretare a directivelor. Iar directivele sunt deasupra legilor nationale. Asa ca Jiul va continua sa curga pe albie, nu in tunele.

Comment here