Stirile ZileiTârgu-Jiu

Patronul firmei de reciclare de la Bălești: Activitatea NU poluează. Prefect: Eu vă spun că sticla zboară

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, chemat să medieze și scandalul din comuna Bălești unde terenul de sub blocul de locuințe, din zona de centru, a fost cumpărat de patronul firmei de reciclare care i-a amenințat pe locatari cu evacuarea. Patronul societății, locatarii blocului, primarul și viceprimarul din Bălești au participat la discuții, la Prefectura Gorj.

Ioan Rădulescu, administratorul New Reciclare SRL, a anunțat că renunță la pretențiile pe terenul de sub bloc, dacă i se acordă un termen de un an pentru a-și putea reloca activitatea la Rovinari. Firma a fost criticată de oamenii din zonă care au acuzat că sticla pisată aici, folosită pentru realizarea de materiale de construcții, este ridicată de vânt și le afectează sănătatea.  

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că firma de la Bălești a cerut păsuire de câteva luni, pentru a-și muta activitatea și că are autorizație de mediu valabilă până la 1 ianuarie 2022.  

Ioan Rădulescu a ținut să dea asigurări că deține studii care arată că firma sa de reciclare nu poluează, dar prefectul l-a contrazis.

 ”Indiferent de studiu, eu vă spun că sticla aia zboară” a comentat Corneliu Răducan Morega.  

La Rovinari, a mai spus Rădulescu, activitatea se va desfășura pe un teren de 19 hectare, concesionat de la Complexul Energetic Oltenia, departe de locuințele oamenilor.  

La Prefectură au venit și oamenii care locuiesc în blocul cu 19 apartamente din centrul comunei Bălești, unii chiar proprietari. Aceștia s-au panicat după ce au primit somații că vor fi evacuați din case.

Primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, s-a poziționat de partea locatarilor din bloc și a avertizat că, dacă proprietarul terenului nu renunță la pretenții, va deschide acțiune în instanță.  

Comment here