Stirile ZileiTârgu-Jiu

Patroana unei carmangerii din Târgu-Jiu a atestat 7 produse tradiționale

Patrona unei carmangerii din Târgu-Jiu a reușit să acrediteze încă 7 produse tradiționale, Gorjul lăudându-se până, în această lună, doar cu unul singur,  „Tocanul de oaie” realizat la Novaci, înregistrat de băcița Marioara Băbu de la Stâna Ștefanu.

Camelia Toma a demarat, în luna martie, proiectul de înregistrare oficială a unor produse din carne de porc, realizate de 20 de ani în carmangeria familiei, în baza unor rețete transmise de la părinți, precum: piept țărănesc, ceafă afumată, șunculiță ardelenească, cârnați tradiționali sau caltaboși. Pe 10 iunie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a emis documentele.

Toma spune că  vrea să obțină autorizații și pentru alte produse tradiționale, realizate ca acasă, fără aditivi sau conservanți.

Alin Petrică, directorul executiv adjunct al Direcției Pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, a anunțat că și alte produse tradiționale din zona montană a județului urmează să fie atestate în perioada următoare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here