Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Pârvulescu(FNME): Vor fi MII de plecări din CE Oltenia, în următorii ani

Complexul Energetic Oltenia este aproape închis, dar România importă energie din țări non UE, care nu sunt obligate să plătească certificate de carbon. Este semnalul de alarmă tras, de săptămâni bune, de Federația Națională Mine Energie dar guvernanții n-au reacționat.  

Din cauza modului în care merg lucrurile, Dumitru Pârvulescu, președinte FNME, crede că 5000 de locuri de muncă vor dispărea, în următorii 5 ani, din județul Gorj, din minerit și de la firmele prestatoare.  

Pârvulescu spune că nu contează că a rămas o economie de 60 de milioane de euro, din împrumutul oferit de stat pentru achiziționarea certificatelor de carbon, pentru că împrumutul a  fost condiționat de un program de restructurare.

”Vom analiza” acesta a fost răspunsul ministrului Economiei la sesizarea făcută de sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, privind importul de energie din Serbia și Ucraina, țări în care nu se plătesc certificate de carbon.   

Între timp s-a aflat cine este Valeriu Pătran, proaspăt numit în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Este inginer la Hidroserv Porțile de Fier.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here