Minerit și EnergieStirile Zilei

Pârvulescu se împacă cu Nelu Roșca. ”A fost o chestie de moment. Ne aşteaptă vremuri grele”

Dumitru Pârvulescu, dispus să îngroape securea războiului cu Nelu Roșca, deși a anunțat suspendarea liderului sindical de la Motru din Federația Națională Mine Energie. Acum, Pârvulescu spune că n-a fost o suspendare din federație, ci o suspendare din comisia mixtă, dar că problema se va rezolva.

La Interviurile Infinit FM, Nelu Roșca a acuzat că Pârvulescu l-a atacat pentru că a organizat întâlnirea de la Motru,  cu lideri politici, pe tema planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Anterior, liderul FNME declarase că Roșca a fost sancționat pentru că n-a participat la Consiliul de Coordonare al federației. Roșca zice, însă, că sunt și alți lideri, cum ar fi cei din Valea Jiului, care nu participă.

Nelu Roșca a declarat că și-a dorit să organizeze o întâlnire cu liderii politici din județ pe tema planului de restructurare a CE Oltenia, pentru că are dubii privind recomandările pe care le-ar putea face, în decembrie, Comisia Europeană.

Dumitru Pârvulescu și-a schimbat tonul în ceea ce-l privește pe Nelu Roșca. Spune că tensiunile au fost unele de moment și că liderul de la Cariera Roșiuța nu a fost suspendat din Federația Națională Mine Energie. 

În ceea ce privește Comisia Europeană, Dumitru Pârvulescu se declară îngrijorat de reacția statului român la declarațiile recente ale vicepreședintelui Frans Timmermans. Acesta a transmis mesajul că vor fi finanțate proiecte pe gaze, dar nu tot ce vrea România și că ar trebui apelat la banii privaților pentru realizarea de grupuri energetice pe gaze. Cu alte cuvinte, pușculița de bani gratis a UE nu se va deschide prea mult pentru centrale electrice noi pe gaze naturale.

Comment here