Minerit și EnergieStirile Zilei

Pârvulescu: O astfel de chestiune ar duce la o dezamăgire cumplită!

Dacă legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie nu se va aplica, dezamăgirea va fi cumplită în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia, a comentat în emisiunea Interviurile Infinit FM, Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

În presa locală a apărut informația că impactul legii ar fi zero, pentru că de-abia acum înainte angajaților CEO li se recunoaște lucrul în condiții speciale, ceea ce ar însemna că ar urma să beneficieze abia peste 25 de ani.

Pârvulescu a atras atenția că există risc de accidente în cadrul CEO, unde munca este periculoasă, pentru că peste 3000 de angajați stau acum doar cu gândul la pensie.

Pârvulescu a acuzat lipsă de profesionalism la Casa de Pensii, care n-a putut oferi un răspuns clar privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor.

Liderul FNME a mai afirmat că, în situația în care legea va ajunge să se aplice, USR-PLUS va câștiga voturi în Gorj, deputatul Radu Miruță fiind cel care a militat pentru adoptarea actului normativ.

Comment here