Stirile Zilei

Pârvulescu: Nu ne pot pune la același nivel cu Metrorexul

Dumitru Pârvulescu vrea întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, sau chiar cu premierul Florin Cîțu pe tema majorărilor salariale la Complexul Energetic Oltenia.

Liderul Federației Naționale Mine Energie spune că, în acest moment, sunt restricții draconice prevăzute în legea bugetului de stat, care împiedică companiile la care statul este acționar să majoreze lefurile angajaților, dacă societatea a înregistrat pierderi financiare.

“Compania nu are pierderi din cauză că salariații nu au muncit, ci pentru că suntem suprataxați. Nu ne pot pune la același nivel cu Metrorexul. Nu e în regulă.”, zice Dumitru Pârvulescu.

Liderii sindicali din cadrul CE Oltenia au cerut administrației introducerea unor sporuri în salariile minerilor și energeticienilor. Este vorba de sporul de producție, în cuantum de 1000 de lei, și adaosul de 800 de lei.

Dumitru Pârvulescu spune că este un lucru realizabil, însă va fi greu de lămurit fiecare angajat de ce la unii li se mărește salariul de bază mai mult și la alții mai puțin.

Comment here