Minerit și EnergieStirile Zilei

Pârvulescu: E clar că toată lumea dorește o închidere accelerată. De ce să nu dorim și noi?

Este prăpăd în noul plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia: circa 6000 de oameni pleacă la pensie, iar alte 4000 vor fi concediați, în următorii ani. Cu circa 2600 de angajați va mai rămâne compania în 2030.  

Pe carierele miniere se va pune lacătul rând pe rând. Cariera Peșteana se închide la 1 ianuarie 2022, Carierele Lupoaia și Husnicioara la 1 ianuarie 2023, Cariera Jilț Sud la 1 ianuarie 2024, iar Cariera Tismana  la 1 ianuarie 2025.

Deși de investițiile  de miliarde de euro, prezentate în primul plan, nu prea se mai vorbește, Constantin Mitrescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că s-ar afla în continuare în planurile administrației.     

Conform noului plan de restructurare a CE Oltenia, se mărește numărul de disponibilizări anuale, de la 1000 la 2000, susține Mitrescu. Liderul sindical este sceptic că se vor mai face grupurile pe gaze la CEO.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, se așteaptă să apară și un plan 3 de restructurare a  Complexului Energetic Oltenia.   

Pârvulescu spune că angajații CEO vor prefera să beneficieze de legea de reducere a vârstei de pensionare și să plece acasă cu o pensie mai mare ca salariul, decât să rămână în cadrul companiei.

”E clar că toată lumea dorește o închidere accelerată a acestei companii. De ce să nu dorim și noi?” întreabă liderul sindical.

Comment here