Minerit și EnergieStirile Zilei

Pârvulescu: Consider că există frăție între instituțiile statului și ONG-uri

Liderii federațiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia au cerut, marți, într-o conferință de presă încetarea atacurilor ONG-urilor la adresa companiei și tragerea la răspundere a celor care au inițiat astfel de acțiuni.

Gorjul a fost, în ultimii ani, victimă sigură pentru organizațiile de mediu, statul român dovedindu-se slab în instanțele de judecată. Ca urmare a unor astfel de acțiuni, a fost suspendată activitatea la Cariera Roșia și stopate investițiile la hidrocentralele de pe Jiu, realizate în proporție de peste 90%.   

”Atunci, ne facem ONG-uri și guvernăm țara cu ONG-urile, nu avem nevoie de guvern” a declarat liderul sindical de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, în conferința de presă în care liderii federațiilor au cerut instituirea stării de urgență în sistemul energetic.   

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energiei, a afirmat că-n opinia sa ar exista o frăție între instituții ale statului și ONG-urile de mediu, dând ca exemplu blocarea investițiilor de pe Defileul Jiului.  

Comment here